Riel | straatinfo

overige politie meldingen

Politie heeft beeld over misdrijf Riel

overige

Het rechercheteam dat belast is met de zaak in Riel heeft beeld van wat er zich in de woning aan de Tilburgseweg heeft afgespeeld. In het onderzoek hoorde de politie twee slachtoffers die zich na overleg meldden op het politiebureau. Het gaat om twee mannen van 30 en 31 jaar, afkomstig uit Almere en Belgi . Onderzoek door de specialisten van het NFI wijst uit dat het aangetroffen bloed in de woning overeenkomt met het DNA van n van de slachtoffers. Beide mannen werden het slachtoffer van een ernstig geweldsmisdrijf.
Op zondag 19 april jl. meldde zich na overleg met het rechercheteam het 30-jarige slachtoffer. De politie nam een uitgebreide verklaring van hem op. Enkele dagen later, op 22 april jl. werd ook de 31-jarige man gehoord. Onderzoek wijst uit dat de vermoedelijke aanleiding tot het misdrijf een uit de hand gelopen 'zakelijke' transactie is. De slachtoffers werden daarbij mishandeld, bedreigd en van hun vrijheid beroofd. De 30-jarige man liep daarbij ernstige verwondingen op. De politie verrichtte gisteren een zesde aanhouding. Het gaat om een 40-jarige inwoner uit Heeswijk Dinther. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het geweldsmisdrijf. De man is op het bureau in verzekering gesteld en zal vandaag worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Het rechercheteam startte 20 maart jl. een onderzoek naar aanleiding van het aantreffen van bloedsporen in een woning aan de Tilburgseweg. Gezien het sporenbeeld sloot de politie een ernstig misdrijf niet uit. Tijdens het onderzoek werd ook een woning in Odoorn uitgebreid op sporen onderzocht. De aangetroffen sporen zijn door de technische rechercheurs, ondersteund door de specialisten van het NFI geanalyseerd. Deze analyse wijst uit dat er wat betreft het geweldsincident geen direct verband is tussen de woning in Odoorn en het pand in Riel. De politie verrichte in totaal 6 arrestaties. Op dit moment zitten drie verdachten, een 21-jarige vrouw uit Emmen en twee mannen van 20 en 50 jaar, beiden uit Uden in bewaring. Het 30 rechercheurs tellende onderzoeksteam zal in korte tijd in capaciteit worden terug gebracht. auteur: Desir e Brabers

Soortgelijke berichten

Rechercheteam Riel breidt onderzoek uit naar Drenthe (4)
Riel

Rechercheteam Riel verricht arrestaties
Riel

Rechercheteam Riel verricht arrestatie
Riel

Arrestatieteam pakt verdachte van overval op
Sittard

Overleden vrouw bij brand door misdrijf om het leven gebracht; verdachte aangehouden
Amsterdam

Man (43) zoekt oud ijzer op bouwterrein in Riel
Riel

Politie onderzoekt gewelddadige dood Lichtenvoorder
Nederhemert

Man aangehouden voor poging doodslag
Werkendam

Politie nog volop bezig met onderzoek in Jan Lievensstraat
Leeuwarden

Verdachte woningoverval Hilversum aangehouden
Hilversum

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio